bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
trouwlocatie.jpg
Trouwlocaties
trouwringen.jpg
Trouwringen
bedankjes.jpg
Bedankjes
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
catering.jpg
Catering
beauty.jpg
Beauty
bruidskapsel.jpg
Bruidskapsels
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
Photobooth-huren-categorie.jpg
Photobooth-huren
huwelijksnacht.jpg
Huwelijksnacht
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
Haaraccessoires_Bruiloft.jpg
Accessoires

 

De voorbereiding en handige tips voor jullie trouwdag

 

Bruidsfotograaf_Groningen

Foto: Jeroen Koeten Photography


Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen!

Namens het team van Trouwen in Groningen feliciteren wij jullie alvast met je voorgenomen huwelijk.
Een goede voorbereiding is van essentieel belang!

Een goede voorbereiding van het huwelijk is van essentieel belang. Door niets aan het toeval over te laten, kun je straks zelf volop genieten van die ene grote dag.

Omdat wij van mening zijn dat je bij de voorbereiding van je trouwdag wel een beetje hulp kunt gebruiken, geven wij je op deze pagina een overzicht van allerlei zaken die tot in de puntjes geregeld dienen te worden. Als je hier nog bepaalde dingen mist of zelf nog handige tips hebt voor andere toekomstige bruidsparen, wil je deze dan aan ons mailen via ons online contactformulier?
Wij zullen deze dan z.s.m. plaatsen op deze website.
 

Eerst even een tip vooraf:

Ga relaxed te werk tijdens alle voorbereidingen, zodat je ook hiervan weet te genieten. Deze periode hoort tenslotte ook bij dat gevoel dat je kreeg toen je ten huwelijk werd gevraagd, of dit misschien wel zelf besloten had.
 

Voorbereidingstijd:

De tijd die je hebt tussen de verschillende onderdelen is afhankelijk van de start van de voorbereiding (direct na het aanzoek) tot de datum van je trouwdag. Momenteel ligt de gemiddelde voorbereidingstijd op 8 maanden. Maar laat je hierdoor niet leiden. Neem de tijd die jezelf denkt nodig te hebben of laat het afhankelijk zijn van jullie favoriete trouwdatum of seizoen.

Nou, daar gaat ie dan: De voorbereiding met de bijhorende tips:

 

Budget:

Bepaal eerst je budget voordat je je gaat verdiepen in bepaalde zaken en zeker voordat je dingen gaat bespreken. Want weet goed dat alles wat duur is ook erg verleidelijk is om aan te schaffen of te bespreken. Met een strak budget weet je waar je naar op zoek kunt gaan. Informeer desnoods vooraf globaal naar de gemiddelde prijzen. Maak hiervoor gerust gebruik van onze adverteerders. Met 1 telefoontje of email krijg je al antwoord op je vragen.

budget

Trouwdatum bepalen:

Het is belangrijk om eerst de trouwdatum te bepalen. Hiermee heb je een goed overzicht om de gehele voorbereiding in te plannen. Ook heb je nu die magische datum in je hoofd om naar toe te leven. Hiervoor hebben wij nog wel een aantal tips!

*tip: Jullie trouwdatum kan afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van enkele belangrijke zaken. Wil je in een bepaald gemeentehuis trouwen of wil je perse die ene band op je bruiloftsfeest of is je keuze vooraf al op een bepaalde zaal gevallen, check hiervan dan eerst de beschikbaarheid, en bepaal daarna de trouwdatum.

 

Planning maken

Maak vast een globale planning, in ieder geval vast voor de eerste 2 maanden. In de loop van de tijd kun je deze planning aanpassen en verder uitbreiden tot aan de trouwdag. Je hoeft het wiel niet meer uit te vinden, want het meeste werk voor de planning hebben wij al voor je gedaan. Mis je nog dingen op deze site, mail deze dan aan ons door. Dan kunnen wij die toevoegen en anderen hier weer een plezier mee doen.

Klik hier voor een paar tips voor de planning

 

Gemeentehuis of andere trouwlocatie bespreken?

Als je van plan bent om in het gemeentehuis te trouwen, kun je ook alvast de datum voor de melding van het huwelijk bespreken, dat is 2 vliegen in één klap.
Het is tegenwoordig ook mogelijk om het huwelijk op andere locaties te laten voltrekken dan in het gemeentehuis. Een kasteel bijvoorbeeld, een exclusief horeca bedrijf of een speciaal hiervoor ingestelde locatie. Er zijn locaties bij die dit in één pakket aanbieden inclusief de ambtenaar van de burgerlijke stand. Kijk hiervoor ook even bij onze partners. Je hebt dan direct al de garantie dat het goed is. Maar vergeet de volgende zaken niet!
Check de locatie en route

 

6_Rietland_Trouwlocatie

Foto: Rietland

Time Out!

De datum staat vast en de kerk en gemeentehuis zijn besproken. Het is nu belangrijk dat je eerst enkele zaken ter voorbereiding doet, voor het geval je dat nog niet gedaan hebt. Maak een soort programma van hoe jullie willen dat de dag er uit gaat zien. Dit is noodzakelijk om zo de onderdelen voor de verdere voorbereiding in kaart te brengen. Stel ook vast een voorlopige gastenlijst op. Doe dit wel met één oog gericht op het budget lijstje. Als je het programma klaar hebt kun je de zaal bespreken . Je weet nu precies hoe je de dag in wilt delen.  Ook kun je nu de muziek bespreken en diverse andere acties ondernemen.

 

Muziek uitzoeken en boeken.

Het is nu tijd om de bruiloft/ feestmuziek te gaan boeken. Je kunt hiervoor denken aan een band, duo of trio live muziek dus. Maar ook aan een leuke Wedding Drive in show. De DJ's van zo'n drive in show zijn ervaren in de muziekkeus en omgang met bruidspaar en bruiloftgasten.

Je kunt vooraf bespreken welke muziek je wel graag wilt horen en welke je uiteraard beslist niet wilt hebben op je huwlijksfeest.

Hier nog wat tips over de bruiloftmuziek.

 

De bruidsjurk

Dan ben je nu aangekomen op dat grote moment waar veel aanstaande bruidjes ongeduldig naar hebben uitgekeken?De Trouwjurk. Het is belangrijk om dit vroegtijdig te doen, want de kans is groot dat wanneer je je keus gemaakt hebt, de jurk nog eerst moet worden aangepast aan jouw lichaam, dat je daarna nog eens komt passen en dit zich daarna nog één keer herhaalt. Ook kan het zijn dat de jurk zelfs helemaal speciaal voor jouw gemaakt wordt. Tevens moet je de kleur en het materiaal van de jurk weten, voordat je verder op stap kunt voor schoenen, accessoires en zelfs de kleding van de bruidegom.

trouwjurk

*tip:

Bezoek samen met je vriendinnen, (schoon)moeder of je partner een bruidsbeurs. Hier zijn altijd modeshows te zien, vaak van meerde bruidsmodezaken. Zo zie je hoe de meest uiteenlopende modellen trouwjurken staan als ze gedragen worden. Ook wordt er bruidskleding geshowd voor de mannen en zelfs voor de bruidskinderen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle andere ideeën die je opdoet op een bruidsbeurs.

 

Fotograaf bespreken

Het is tijd geworden om een fotograaf te bespreken. De betere bruidsfotografen zijn vaak al lang van te voren bezet, dus is het belangijk hier niet te lang mee te wachten.
Kies in ieder geval voor een fotograaf die zich heeft toegelegd op het maken van bruidsreportages. Maak een afspraak met de fotograaf en zorg dat je foto's of een reportage te zien krijgt. Zo voel je al gauw aan of de stijl van de fotograaf past bij jullie ideeën.

*tip:

Neem tijdens de afspraak alvast de ideeën en mogelijkheden door voor de officiële fotoreportage. Kies hierbij voor een externe locatie waarbij je bij het terugzien van de foto's jezelf herkent in de reportage. Denk er aan dat deze locatie op de route of in de richting ligt van de feestlocatie. Houd ook rekening met een eventuele reservelocatie bij slecht weer.

*tip:

Neem de hele trouwdag door met de fotograaf, en ook de verwerking van de foto's en het album. Laat hier een prijsopgaaf voor maken, zodat je achteraf niet je budget overschrijdt. Dit omdat het bestellen van allerlei extra's, zoals extra of bewerkte foto's, mooie lijsten, digitale foto's e.d. wel heel erg aantrekkelijk is.

Trouwfotograaf

Foto: Jeroen Koeten Photography

Videoreportage bespreken

Als je gaat trouwen, is dit een unieke gebeurtenis die je natuurlijk ook graag voor eeuwig wilt vastleggen.

Om er later samen met je (toekomstige) kinderen naar terug te kijken bijvoorbeeld. Maar ook om al kort na de bruiloft nog even na te genieten. Een beetje acclimatiseren zelfs. En ach,.. zoveel andere redenen nog. Wil je alles op film vastleggen, moet je dit van te voren goed met de videograaf bespreken.

*tip:

Geef duidelijk aan wat je verwacht m.b.t. het vastleggen van waardevolle momenten, zoals een alleszeggende blik of traan in de ogen van je ouders of andere familieleden tijden de huwelijksvoltrekking. De bruidskinderen of een voordracht van je vrienden, etc. Bespreek de muziek die eventueel gebruikt wordt tijdens de montage van de videoband of dvd. En zo nog meerdere zaken waar je later met veel genoegen en misschien wel emotie naar terug zult kijken.

 

De bruidsbloemen.

Het bruidsboeket en de bruidsbloemen is een belangrijk onderdeel van het huwelijk. Het is belangrijk de bloemen goed af te stemmen op de bruidsjurk en de stijl waarin je trouwt.De grootte, kleur en stijl van het boeket moet je bepalen naar je smaak. Praktisch zijn de Mogelijkheden onbeperkt.

*Tip:

Als u naar een bloemist gaat, moet u denken aan de volgende zaken:
Het bruidsboeket
Corsages
Haar corsages
Autoversiering
Antenne versiering
Versiering bij gastenboek
Bedankbloemetje voor ouders.

Als je niet van een bruidsboeket houdt dan kun je voor een alternatief kiezen, zoals een armband van bloemen. Deze maken ze ook bij de bloemist !

bruidsboeket

Bruidskinderen.

Jonge bruidskinderen geven een vrolijke sfeer aan het bruiloftsfeest. Een bruid die in het wit trouwt, neemt volgends de traditie ook bruidskinderen, maar dit is al lang niet meer van toepassing. Wil je wel bruidskinderen dan word het bruidsmeisje zelf door de bruid gekozen. Het bruidsjonkertje word ook uitgekozen door het bruidspaar.

*Tip:

Het is raadzaam om wat speelgoed en vermaak op de dag mee te nemen voor de bruidskinderen, dit omdat kinderen zich snel kunnen vervelen.


Kleding van de bruidegom.

De tijd van het grijze jacquet en hoed zijn weer lang achter ons. De bruidegom kiest steeds bewuster zijn kleding uit. Je ziet steeds vaker allerlei kleuren en stijlen naast het traditionele donkere pak. Het is belangrijk voor de bruidegom om een perfect passend kostuum te dragen op jullie trouwdag. Ook moet je rekening houden met de kleuren van de bruidsjurk. De bruidsmodezaak zal je daarbij graag willen helpen maar kies vooral uit wat je zelf mooi vind en goed bij je staat.

*Tip:

Kies dus eerst de bruidsjurk uit en vervolgens het kostuum, dit om de kleuren en stijlen goed op elkaar af te stemmen.

 

Bruidskapsel , make-up en wat daarbij komt kijken.

Op je trouwdag willen jullie er beide natuurlijk tip top uitzien. Belangrijk is om ongeveer een week van te voren naar de schoonheidsspecialist of visagist te gaan om je make-up te testen. Neem een idee mee en kijk samen met de schoonheidsspecialist of dit idee te verwerkelijken is. Samen met de schoonheidsspecialist kom je er vast uit wat jou het mooiste staat en wat ook bij de bruidsjurk past. Het haar is net zo belangrijk als make-up. Laat van te voren een paar proefkapsels maken, opsteken of vlechten en kijk waar jij je het prettigst bij voelt. Ook dit kan je het beste 1 of 2 weken voor de trouwdatum doen.

*Tip:

Wat bij welke jurk: bij een jurk met een kraag kun je het beste je haar opsteken. Bij een jurk met een blote hals is het juist leuk als er wat plukjes haar over je hals en langs je gezicht te vallen. Opsteken: Opgestoken haar is uitermate geschikt voor bruiden die een sluier willen dragen. Als je de sluier later op de dag af wilt doen zit je haar nog steeds goed. Los haar: Als je er toch voor kiest je haar los te laten hangen is het belangrijk om je haargoed te verstevigen zodat het niet later op de dag gaat pieken.Kort haar: Ook met kort haar zijn er veel leuke mogelijkheden toch iets bijzonders met je haar te doen op je trouwdag. Je kan aan een kleurspoeling denken of krullen laten zetten. Een diadeem staat heel goed bij kort haar.

Bruidsmake-up

Foto: Kapsalon Tuinenga

Trouwschoenen.

Natuurlijk kies je schoenen die het beste bij je jurk past. Maar belangrijker is nog dat het schoenen zijn die lekker zitten en waar je een hele dag op kan staan en kan dansen. Dit is zeker niet een eenvoudige opdracht dus begin er vroeg mee.

*Tip:

Loop een twee weken voor de trouwdatum je bruidsschoenen in, zo voorkom je zeer pijnlijke voeten op de dag zelf.

 

Trouwringen

Geen trouwerij zonder trouwringen. Trouwringen zijn in de eerste plaats natuurlijk een symbool van de liefde voor elkaar. De gladde ring is het symbool voor eeuwige trouw waar geen begin en geen eind aan komt. In Nederland is het de gewoonte om bij de verloving een ring te kopen die later als trouw ring dient. Maar omdat er steeds minder word verloofd, is dit gebruik een beetje weggevaagd.

Je kan een ring laten ontwerpen. Overleg met een juwelier wat daar de mogelijkheden in zijn. Als je de ringen laat ontwerpen moet je er rekening mee houden deze ruim van tevoren te bestellen zodat als er iets niet volgens planning gaat, er nog tijd is voor een andere optie.

*Tip:

Het is belangrijk dat een trouwring je niet hindert in de dagelijkse bezigheden.

5_Juwelier_Meijer

Foto: Juwelier Meijer

Trouwkaarten

Kijk op deze website in het onderdeel Trouwkaarten en zoek een bedrijf uit voor jullie trouwkaarten. Bezoek deze leverancier of drukker van de trouwkaarten en neem desgewenst 1 of meerdere boeken mee met voorbeelden. De meeste boeken met trouwkaarten hebben wel een eigen stijl, waardoor je zo kort voor je bruiloft geen rugklachten riskeert om tientallen boeken mee te slepen naar huis.

*tip:

Er zijn ook steeds meer mogelijkheden om je eigen kaarten te laten ontwerpen. Uiteraard hangt daar wel een extra prijskaartje aan.

*tip:

Adresseer tijdig de enveloppen van de trouwkaarten en let erop dat je de juiste uitnodiging via de bijbehorende envelop verstuurt.

*tip:

Bij het postkantoor zijn speciale trouwpostzegels te koop om de enveloppen mee te frankeren.

*tip:

Kiezen jullie voor gemak en niet voor dat gedoe met postzegels, laat de enveloppen dan zonder zegels achter bij de balie van het postkantoor, waar ze dan even snel machinaal gefrankeerd worden.

*tip:

Verstuur de trouwkaarten vroegtijdig, i.v.m. mogelijke andere verplichtingen van jullie gasten. Hou hierbij vooral ook rekening mee of er in de tussenliggende periode nog vakanties zijn. Wil je op zeker spelen, verstuur de trouwkaarten dan zes weken voor de trouwdag.

 

Trouwvervoer.

Het trouwvervoer speelt een belangrijke rol tijdens jullie trouwdag. De trouwauto of trouwkoets is telkens het eerste dat jullie gasten van jullie te zien krijgen. Tevens komt de trouwauto of trouwkoets ook uitgebreid op jullie bruidsreportage te staan. Het is daarom belangrijk dat jullie voor de trouwdag kiezen voor het trouwvervoer dat bij jullie persoonlijk past.

Er zijn diverse soorten en mogelijkheden op het gebied van trouwvervoer verkrijgbaar in Groningen. 

Stalhouderij_Biessum

Foto: Stalhouderij Biessum

Het vrijgezellenfeest.

In de meeste gevallen organiseert de beste vriend/vriendin of ceremoniemeester het vrijgezellenfeest 1 of 2 weken voor de bruiloft. Hou rekening met de bruid en bruidegom op een vrijgezellenfeest. Een paar leuke ideeën zijn om de bruid/bruidegom een opdracht te laten doen, denk aan een verkleedpartij of een karaoke feest. Ook kan je kiezen voor een iets makkelijkere maar niet minder leuke manier; Op diverse locaties worden thema-avonden georganiseerd speciaal voor vrijgezellenavonden. Bij een vrijgezellenfeest is het belangrijk alles goedvan te voren te regelen, dit om enige verassingen als verassing te houden.

 

Catering.

Een hapje en een drankje op de bruiloft is natuurlijk een must en dient goed geregeld te worden. Om dit allemaal goed voor elkaar te hebben, heb je een cateraar nodig. Deze kunnen wij u ook aanbieden, hiervoor kunt u kijken onder Catering in het menu.

Cateraar_Groningen

Foto: s'Amuse Cateraar

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

190_190_vierkant_1.jpg Groningen
de_schatkamer_juweliers_trouwringen.jpg Groningen
fotorette_bruidsfotograaf.jpg Groningen
banner_trouwlocatie_de_pompstee.jpg Groningen