Er zit een vlek in mijn (trouw)jurk! Wat nu?

Je zegt het wel tienduizend keer: mijn (trouw)jurk mag echt niet vies worden! Je bewaart de jurk netjes in de bewaartas, legt een kleedje onder de jurk, en tóch is er een vlek op gekomen. Dat kan voor flinke paniek zorgen: een dure jurk met vlekken, dat is toch een drama?

Zijn vlekjes echt een probleem?

Vlekken op een jurk zijn eigenlijk geen groot probleem. Ook boetieks vertellen aan bruiden dat je er niet te druk om moeten maken. Een vlekje laat juist zien dat je een relaxte en zorgeloze dag hebt. De hele dag omkijken naar of de jurk wel netjes blijft, geeft alleen maar stress. Je kunt dan niet genieten van de dag zelf.

Je kunt het best een pakje ‘snoetenpoetsers’ meenemen. Komt er dan een vlekje op je jurk, dan kun je deze er zo weer afvegen. Er is zeker geen man overboord. Pas wel op met ludieke acties als bellenblazen en rode rozenblaadjes: de vlekken daarvan zijn wat lastiger te verwijderen.

vlek-in-trouwjurk

Hoe kun je vlekken uit je trouwjurk verwijderen?

Veel professionals krijgen de vraag hoe zij bruidsjurken weer schoonmaken. Een paar van die professionals doen hun tips uit de doeken. Je zou het niet verwachten, maar de oplossing is vaak een simpel sopje en boenen. De jurk is dan uiteraard nat, maar kan weer worden gedroogd door voorzichtig te föhnen. Dat werkt alleen bij minder hardnekkige vlekken.

Zijn de vlekken wat groter, dan kun je ook aan de slag gaan met ossengal. Komt er stuifmeel op je jurk, ga dan niet kloppen, maar blaas het er voorzichtig af. Vaak is dat al de complete oplossing.

Washandje mee

De kleinste vlekjes kun je weghalen met een washandje met lauw water. Gebruik zeep uit een pompflesje. Dep voorzichtig en de vlek zal al snel verleden tijd zijn. Make-up en straatvuilvlekjes kunnen het best worden behandeld met billendoekjes. Daar zit lanoline in, die de vlekken direct laten verdwijnen. Deze tip werkt ook voor communiejurken.

Bloedvlekjes in je jurk? Die kun je eruit halen met een beetje spuug op een propje watten. Eigenlijk is het drama dus veel minder groot dan je zelf denkt. Er zijn allerlei handige manieren om de vlek eruit te krijgen. En als je dan toch de vlek er niet meer uit kan krijgen, maak je dan niet al te druk. Geniet liever van de mooiste dag van je leven. Ook al zit er een klein plekje op.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Drenthe

Volg ons op social media