Dit zijn de taken voor jou als bruidegom

Trouwpak

Gaan jullie trouwen? Dan kunnen jullie starten met de voorbereidingen. Inderdaad jullie, want je kunt het niet maken om de gehele planning bij je partner neer te leggen. We vragen je heus niet om met je schoonmoeder naar de nagelstylist te gaan, maar er zijn genoeg andere zaken waar jij je mee bezig kunt houden. Nu niet gelijk in de stress schieten, want het plannen van een bruiloft is echt niet ingewikkeld of vervelend. De planningsfase is juist leuk en wij zijn er om je te helpen! Hieronder hebben wij een handig lijstje met taken van de bruidegom opgesteld. 

Wat moet er gebeuren?

Jij hebt je partner ten huwelijk gevraagd, maar dat betekent niet dat het met die vraag gedaan is. Ook jij zult de handen uit de mouwen moeten steken. Zeker aan het begin van de planning moeten jullie opereren als team. Geloof me, er zijn zeker taken voor de bruidegom weggelegd. De gastenlijst moet bijvoorbeeld opgesteld worden. Welke familieleden en vrienden wil jij uitnodigingen? Maar ook het prikken van de trouwdatum en het vaststellen van het budget moeten jullie samen regelen.

Voorbereiding huwelijk

Wie kies jij als getuigen?

Elk huwelijk heeft getuigen nodig. Heb jij er al over nagedacht aan wie jij deze eervolle taak wil toebedelen? Denk in ieder geval goed na wie jij wilt vragen. Overleg ook met je partner wie zij vraagt als getuigen. Zo komen jullie in ieder geval niet voor verrassingen te staan.

Een trouwpak aanschaffen

Misschien ben jij wel het type dat helemaal niet van shoppen houdt, maar deze taak zul je toch echt zelf moeten doen. Maak er een leuk dagje uit van met bijvoorbeeld je vrienden en/of ouders, broers/zussen. Het aanschaffen van een trouwpak is natuurlijk wel iets heel anders dan wanneer je op pad moet voor een nieuwe spijkerbroek. Voor inspiratie kun je alvast de trouwpakken van Rietbergh bekijken. Ontdek wat jij mooi vindt en welk merk jou het meest aanspreekt. 

Trouwpak van Rietbergh

Bruidsboeket bestellen

Als je de traditie wilt volgen, dan hoort de bruidegom het bruidsboeket te bestellen. De meeste bruiden vinden dit heel spannend. En dat is ook logisch, want staat het bruidsboeket wat jij hebt uitgezocht wel bij de trouwjurk? Passen de kleuren wel bij het thema? Vraag aan je partner wat zij mooi vindt. Als je het echt te spannend vindt, dan ga je toch lekker samen het bruidsboeket uitzoeken. 

Waar gaat de huwelijksreis naartoe?

Vaak beslissen stellen samen waar de reis naartoe gaat, maar in veel gevallen is de bruidegom deels aansprakelijk voor de uitvoering. Verras de liefde van je leven met een trip naar haar droombestemming. Tijdens deze prachtige reis kun je je geliefde nog een aantal keren verrassen. Boek een spannende excursie of verras haar met een romantische avond met champagne en heerlijk eten. 

Huwelijksreis Kreta

Trouwauto regelen

Ook deze taak wordt vaak opgenomen door de bruidegom. Mannen hebben vaak meer met auto’s dan vrouwen, maar peil wel even bij je aanstaande wat voor auto zij mooi vindt. We raden je aan om ongeveer 4 maanden voor het huwelijk op zoek te gaan naar een trouwauto. Laat je goed informeren over de kosten en de duur van de service. Ga je voor een klassieke trouwauto of zie jij jezelf liever in een luxere wagen of een verlengde limo? 

Jullie zijn dit avontuur samen aangegaan, dus jouw mening telt ook. Toon initiatief, ik weet zeker dat jouw aanstaande dat zeker op prijs zal stellen. En vergeet vooral niet te genieten van alle voorbereidingen, want je trouwt tenslotte maar één keer.  

Leuke adresjes

Absolut Fotografie

Absolut Fotografie

als fotograaf ben ik graag aanwezig op jullie trouwdag!

Ook interessant

Een uniek trouwpak voor de mooiste dag

Een uniek trouwpak voor de mooiste dag

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

Veel gestelde vragen over Dit zijn de taken voor jou als bruidegom

Vaak heeft de aanstaande bruidegom de meeste wensen voor het trouwvervoer. Mocht jij als bruidegom vrij baan krijgen van jouw aanstaande vrouw, denk dan wel aan de stijl van de trouwdag, de periode in het jaar, toch ook wel de smaak van de bruid en natuurlijk het kostenplaatje. Heb je vrij baan en een goed budget? Dan moet je gewoon gaan voor die sportwagen, legervoertuig of Amerikaanse slee die jij helemaal te gek vindt. Alleen die Harley Davidson kun je toch maar beter overslaan!Bezoek ook de website:

Trouwen in Drenthe

Volg ons op social media