Met deze 3 make-up tips kun je als bruidsmeisje voor de dag komen

make-up bruidsmeisjes

Bruidsmeisje zijn! Wat een eretaak is dat. Als je ervoor gevraagd wordt, dan wil je op je best voor de dag komen. Welke make-up tips passen er eigenlijk bij bruidsmeisjes? En wat kun je beter vermijden? Hierbij 3 tips die jou gaan helpen om de perfecte make-up look als bruidsmeisje te creëren. Zodat jij op de grote dag van je beste vriendin het feest nog stralender maakt.

Make-up tip 1: haal inspiratie uit de bruidsmeisjesjurk

Het mooiste is als alles één geheel is. Van de jurk die je draagt tot je kapsel en sieraden. Dit kun je extra benadrukken door je make-up hierop af te stemmen. En helemaal leuk: bruidsmeisjes dragen vaak jurken met pastelkleuren. Dit geeft meer als voldoende inspiratie om make-up uit te proberen.

Wat staat nu mooi bij een jurk van pastelkleuren? Als de pastelkleuren licht van toon zijn, dan passen roze, lila en perziktinten erg mooi hierbij. Daarbij geldt ook dat deze make-up kleuren subtiel zijn. Maak het geheel af met bijpassende sieraden.

bruidsmeisjes

Make-up tip 2: less is more

Een gouden tip. Geen blauwe mascara deze dag of een foundation die een tint te donker of te licht is. Ook een te felle lipgloss laat je deze dag liever even in je toilettas. Make-up die subtiel is aangebracht, geeft je juist een elegante en chique uitstraling. Zo heeft Estée Lauder bij Douglas een grote collectie met fijne make-up producten.

Subtiel, vrouwelijk en elegant. Precies wat je deze dag wilt uitstralen. Daarbij is Estée Lauder ook gespecialiseerd in reinigingsproducten voor de huid. Zodat je zeker weet dat jouw mooie make-up look nog beter uitkomt.

Make-up tip 3: betrek de bruid in het kleurenpalet

Deze dag draait om het trouwstel. Haar mening is super belangrijk. Het is leuk om als proef samen naar geschikte make-up producten en kleuren te kijken. Zeker als er meerdere bruismeisjes zijn, kan één stijl in make-up rust geven in het geheel. Help de bruid een handje. In de aanloop naar de bruiloft heeft ze al voldoende stress en regeldingen te doen.

bruidsmeisjes

Hoe je kunt helpen? Maak zelf een voorstel in de vorm van een moodboard. Kies een mooie lipstick die perfect dekt en 24 uur blijft zitten. Je kunt op wat plakband de kleur van de lipstick uitproberen. Heb je een mooie kleur gevonden? Hang op het moodboard de naam en kleurcode, eventueel met het plakbandje. Kijk ook naar een foundation met gezichtsverzorging in 1. Verddr horen bij je make-up uitrusting deze dag ook zeker mascara en een rustige (aarde)tint oogschaduw. Dit alles samen vormt je moodboard.

Tijd voor de beslisronde. Als er groen licht is, kun je in een proef make-up ronde kijken hoe het geheel staat. Nog steeds enthousiast? Gefeliciteerd, dan heb jij helemaal de perfecte make-up gevonden als bruidsmeisje!

Leuke adresjes

Kapsalon Tuinenga

Kapsalon Tuinenga

Specialist in bruidskapsels en Bruidsmake-up

Ook interessant

Met deze bruidsmake-up straal jij de hele dag

Met deze bruidsmake-up straal jij de hele dag

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

Veel gestelde vragen over Met deze 3 make-up tips kun je als bruidsmeisje voor de dag komen

De allerbeste tip is toch wel dat je de bruidsmake-up niet zelf moet willen doen, maar over moet laten aan een ervaren make-up artist of tenminste een schoonheidsspecialist. De trouwdag is 1 van de belangrijkste dagen in je leven. Dus mocht je toch niet uitkomen met jullie budget voor de trouwdag, dan is het verstandig om in ieder geval niet te beknibbelen op de bruidsmake-up.
Als je een kleurrijke bruidsmake-up draagt dan is het mooi om deze kleur terug te laten komen in het bruidsboeket of accessoires.
De prijs voor de bruidsmake-up is afhankelijk van wel of geen proefmake-up, reiskosten, uurtarief van de visagist, e.d. De proefmake-up neemt iets meer tijd in beslag dan de definitieve bruidsmake-up op de trouwdag. Gemiddeld kun je uitgaan van tussen de 400,- en 600 euro totaal.Bezoek ook de website:

Trouwen in Drenthe

Volg ons op social media