trouwen_in_Groningen

Trouwen in de gemeente Groningen

Waarschijnlijk ben je al surfend op het internet op deze pagina beland. We mogen er dan dus vanuit gaan dat je binnekort gaat trouwen... in de gemeente Groningen. Ben je op zoek naar info en inspiratie over het trouwen, specifiek in stad-Groningen dan hoef je deze pagina niet weg te klikken, want ook alle info over het trouwen in de stad Groningen vind je hier!

Prioriteiten voor de voorbereiding op de trouwdag

Allereerst noemen we de onderdelen die je als eerste moet gaan regelen. Want je hebt ongetwijfeld enkele voorkeuren. Mocht de trouwdatum al vast staan dan ben je wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de belangrijkste onderdelen. De trouwlocatie bijvoorbeeld. Als je echt op een bepaalde trouwlocatie wilt trouwen, dan ben je afhankelijk van de beschikbaarheid. En dat geldt natuurlijk voor meer onderdelen voor jullie trouwdag. Maar we gaan er hier vanuit dat je daar wel rekening mee hebt gehouden of dat je juist nog volledig blanco bent. (Op het aanzoek na uiteraard)

De aanmelding van het huwelijk bij de gemeente.

De "melding van het huwelijk" zetten we (enigszins onterecht) bovenaan deze info-pagina. Want je moet jullie huwelijk aanmelden bij de gemeente waarin jullie gaan trouwen. Dit kan in de periode van 1 jaar tot circa 1 maand voor de trouwdag. Voor deze melding kun je naar het stadhuis gaan (handig als je nog vragen hebt), maar je kunt het ook eenvoudig online doen op de website van de gemeente Groningen. (DigiD bij de hand!)

Trouwlocaties

In diverse gemeenten in Nederland mag je overal trouwen. Zelfs in je eigen tuin als je dat wilt. De gemeente Groningen heeft daar echter wel een beperking in. Dat zal ongetwijfeld komen doordat de controle en handhaving in zo'n grote en levendige stad een hele klus en verantwoordelijkheid is. En uiteraard zal jullie trouwfeest netjes en rustig verlopen, maar we hebben daar alle begrip voor. Maar geen nood, er blijven voldoende locaties over. Want in de gemeente Groningen mag je dus wel op een zelf gekozen trouwlocatie trouwen, echter dient het dan wel een openbare gelegenheid zijn.

 

Trouwambtenaren

Als je wilt trouwen, dan mag je zelf kiezen door welke trouwambtenaar je dat wilt laten doen. De trouwambtenaren van de gemeente Groningen registreren alle wettelijke relatievormen. Op de website van de gemeente stellen ze zich graag aan je voor. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Het is ook mogelijk om in de gemeente Groningen gratis te trouwen. Dit kan op woensdagochtend om 09.00 of 09.30 uur. Wil je meer informatie over het gratis huwelijk? Neem dan even contact op met de gemeente. 

Trouwbedrijven binnen de gemeente Groningen

Naast de bovengenoemde trouwlocaties, raden wij onderstaande trouwbedrijven aan:

• 's Amuse Cateraar - De cateraar van en voor het Noorden
• De Goudspecialist - Trouwringen van zeer hoogwaardige kwaliteit
• Schatkamer Juweliers - Trouwringen van vooraanstaande merken
• Xsasa Bruidsmode - "the place to be" voor aanstaande bruiden
Harvie - Een maatpak volledig op jouw wensen afgestemd
Juwelier Repko - Vind de perfecte trouwring
Kapsalon Tuinenga - Dé kapper van Groningen

Meer informatie over trouwen in Groningen

Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
Tel: 14 050
E-mail: info@groningen.nl

Leuke adresjes


Emotion Events Groningen

Emotion Events Groningen

een onvergetelijk mooie dag beleven zonder zorgen
Harvie

Harvie

Een trouwpak op maat
de Coendersborg - landgoed in de stad

de Coendersborg - landgoed in de stad

trouwlocatie met een prachtige tuin
Zeilschip Mars

Zeilschip Mars

Trouw en feestlocatie op het water
Xsasa Bruidsmode

Xsasa Bruidsmode

Trouwjurken van diverse topmerken
Juwelier Repko

Juwelier Repko

De trouwring specialist van Groningen
De Smaeckmakers

De Smaeckmakers

culinaire catering op maat voor bruiloften
Kapsalon Tuinenga

Kapsalon Tuinenga

Specialist in bruidskapsels en Bruidsmake-up
Trouwjurk Budget Store

Trouwjurk Budget Store

Nieuwe en trendy bruidsmode
Schatkamer Juweliers

Schatkamer Juweliers

Trouwringen van vooraanstaande merken
s'Amuse Cateraar

s'Amuse Cateraar

De cateraar van en voor het Noorden

Ook interessant


Hoe bespaar je geld voor je bruiloft?

Hoe bespaar je geld voor je bruiloft?

Veel gestelde vragen over Trouwen in de gemeente Groningen

Ja, op zich mag je de Martinitoren een trouwlocatie noemen. Maar niet als locatie op zich. De Martinitoren is namelijk 1 locatie met de Martinikerk in Groningen. De trouwlocatie draagt dus de naam van de Martinikerk.

Nee hoor. De kosten voor het trouwen in Stad Groningen ligt redelijk gelijk aan andere vergelijkbare plaatsen en locaties. Zo zijn de kosten van het trouwen in het Stadhuis ongeveer € 560,00. De gemeentelijke kosten voor de huwelijksvoltrekking op een vrije trouwlocatie zijn circa € 330,- Uiteraard zijn er goedkopere locaties maar Groningen is nu eenmaal niet de eerste de beste gemeente!

Trouwen in- of rond je eigen huis is in principe wel toegestaan. Maar je moet hierbij wel aan een aantal voorwaarden voldoen, die onder normale omstandigheden prima te doen zijn. Zoals veiligheid, hygiëne, parkeergelegenheid, goede zeden, beperking van overlast, deugdelijk en voldoende sanitair, kleedruimte voor de Babs, etc... Je kunt hiervoor bij de gemeente de informatie voor het trouwen op een vrije trouwlocatie opvragen. Zodra je denkt dat je het allemaal positief hebt georganiseerd dan kun je het verzoek definitief bij de gemeente Groningen indienen. Doe dit wel tijdig, want als het druk is op de afdeling en de trouwdatum is nabij, dan loop je het risico dat het niet kan doorgaan. Zeker als er onderdelen zijn waar je onvoldoende aan hebt voldaan, waardoor dit opnieuw bekeken moet worden.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Drenthe

Volg ons op social media