Hoe bespaar je geld voor je bruiloft?

Jullie hebben trouwplannen, gaan je oriënteren en dan merk je pas hoe duur diverse onderdelen van de trouwdag zijn als je die oppakt zoals jullie dat al in gedachten hadden. Maar ja, alles wordt duurder, dus moeten alle trouwbedrijven uiteraard ook met de prijzen mee moeten gaan. Maar toch kunnen wij je een aantal tips geven om hier en daar binnen jullie budget voor de bruiloft te kunnen blijven.

geld_besparen_voor_je_huwelijksdag

Trouwen op een doordeweekse dag

Vaak wordt er op vrijdag en zaterdag getrouwd. Maar daar is de prijs dan ook wel naar. Vooral de vrijdag is als trouwdag enorm populair. Over het algemeen is de vrijdag wel iets goedkoper dan de zaterdag, maar als jullie de trouwdag op een doordeweekse dag plannen, dan zullen veel van jullie daggasten vrij moeten nemen voor de trouwerij. Dus maak het dan ook snel bekend door middel van een Save The Date kaart. De save the date kaarten bestel je bij dezelfde leverancier als de trouwkaarten, zodat deze dezelfde uitstraling, kleur of thema hebben. Mocht je echt op de kleintjes moeten letten dan zou je de save-the-date kaarten achterwege kunnen laten en hiervoor een mooie e-mail met leesbevestiging kunnen sturen.

zelf_make-up_doen

De bruidsmake-up: visagist of vriendin?

Professionele make-upartiesten maken je natuurlijk prachtig op, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Als je er zeker van bent dat jij of een familielid of vriendin jouw bruidsmake-up kan doen, dan is dit ook weer een manier om geld te besparen. Voordat je die beslissing neemt kun je altijd eerst even info aanvragen bij de visagisten voor de bruidsmake-up. Want wellicht zijn er toch mogelijkheden om binnen jouw budget een bruidsmake-up te laten aanbrengen. 

De micro wedding 

De grootste bezuiniging kun je maken door gewoon minder gasten uit te nodigen. Wel een mooi feest, maar dan met een klein gezelschap. Zo'n kleine trouwdag wordt ook wel een micro wedding genoemd. Gezellig met je naaste familie en beste vrienden. Een micro-wedding is een trouwdag op jullie eigen wijze ingevuld, met circa 30 tot 40 gasten. Je zou enkele dagen voor de trouwdag een gezellige avond kunnen organiseren voor de mensen die vanuit jullie beperkte budget buiten de huwelijksboot vallen.
Lees hier alles over de micro wedding >>.

geld_besparen_bruiloft

Besparen op die prachtige eyecatcher, de bruidstaart?

Een bruidstaart met meerdere verdiepingen... Dat is een echte eyecatcher op ieder trouwfeest. En dan gecombineerd met een sweet-table en heerlijke cupcakes...? Als je hier al maanden aan gedacht hebt dan is dit het moment om even met beide benen op de grond te blijven staan. Want al dat lekkers is geen optie met een beperkt budget. Ga in ieder geval in gesprek met een patissier voor de bruidstaart e.d. maar doe dit pas als je echt voor jezelf een strak budget hebt vastgelegd.  Je zou de bruidstaart of cupcakes van de patissier altid nog kunnen aanvullen met allerlei heerlijkheden die jij of je familie of vrienden zelf hebben gemaakt. Zo heb je toch nog een sweet-table op jullie trouwdag.

Meer besparing op het budget voor de trouwdag

Zo zijn er dus diverse mogelijkheden om geld en kosten te besparen voor jullie trouwdag. Je zou ook nog kunnen gaan trouwen op een eigen locatie of die van een kennis of familielid. Als trouwauto kun je bij gebrek aan budget die gave auto van een vriend kunnen vragen. Kies voor een themabruiloft waarbij geen dure trouwkleding nodig is, een barn wedding bijvoorbeeld. Een trouwambtenaar van de gemeente, etc. En als allerbelangrijkste: Laat op de trouwkaarten de kadotip drukken. "kadotip (afbeelding envelopje)" Volop mogelijkheden dus!

❤️ Kijk ook naar de trouwpagina een photobooth op jullie bruiloft >>

Leuke adresjes

Haar Effect

Haar Effect

Bruidskapsel en Bruidsmake-up
Boerderij Hermans Dijkstra

Boerderij Hermans Dijkstra

Unieke trouwlocatie in Midwolda
De Pompstee

De Pompstee

trouwlocatie met vele mogelijkheden
Kapsalon Tuinenga

Kapsalon Tuinenga

Specialist in bruidskapsels en Bruidsmake-up
Accent Partyservice

Accent Partyservice

wij brengen de restaurantkeuken naar jouw locatie
Hotel Restaurant Faber

Hotel Restaurant Faber

Trouwen bij Faber: Alles onder één dak
Schriemer Catering

Schriemer Catering

expert in de libanese keuken
Wedding Designs

Wedding Designs

exclusieve trouwkaarten en drukwerk voor jullie bruiloft
Kinds Verhuur

Kinds Verhuur

Voor jullie mooiste dag een perfecte partytent huren!
Bloemstyliste Heleen

Bloemstyliste Heleen

laat mij jouw bruidsboeket en corsages verzorgen
Hayema Heerd

Hayema Heerd

Van ceremonie, huwelijksfeest en huwelijksnacht

Ook interessant

Styled Shoot van een vintage spring wedding

Styled Shoot van een vintage spring wedding

Hoe zijn de trouwringen ontstaan?

Hoe zijn de trouwringen ontstaan?

Trouwen in het bos - hier moet je aan denken

Trouwen in het bos - hier moet je aan denken

Mogelijkheden voor een buitenbruiloft in de provincie Groningen

Mogelijkheden voor een buitenbruiloft in de provincie Groningen

Een uniek trouwpak voor de mooiste dag

Een uniek trouwpak voor de mooiste dag

Veel gestelde vragen over Hoe bespaar je geld voor je bruiloft?

Niet alle gemeenten, trouwlocaties en trouwambtenaren staan klaar om op zon- en feestdagen beschikbaar te zijn. Maar als dat wel zo is dan zijn de zondag en de feestdagen met afstand het duurst. Ook de kosten voor trouwen op zaterdag lopen aardig in de papieren. De verschillen zijn vaak erg groot. Voor echt goedkoop trouwen heeft iedere gemeente doordeweeks altijd een vaste dag beschikbaar. Dit geeft echter wel veel beperkingen.
Om de kosten voor het trouwen te beperken zijn er veel mogelijkheden. Je kunt zelf de trouwkaart of uitnodiging maken, selectief de gasten uitnodigen, kies een eenvoudige trouw- en feestlocatie (in 1) en versier of decoreer deze zelf. En ook trouwen op een doordeweekse dag scheelt behoorlijk met het weekend, etc! Dus: wees creatief, maar zorg dat je jezelf nog wel herkent in het resultaat!

Een micro wedding is een trouwerij met maximaal circa 40 tot 50 gasten. De stijl mag enigszins vrij zijn. Chique trouwkleding is dus niet nodig. De nadruk ligt op een micro wedding op de intieme gezelligheid.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Drenthe

Volg ons op social media