Hoe bespaar je geld voor je bruiloft?

Jullie hebben trouwplannen, maar oh jee! Wat is alles kostbaar! Alles wordt duurder, dus alle trouwbedrijven zullen ook met de prijzen mee moeten gaan. Ook hebben zij tijdens de pandemie een enorme achterstand opgelopen. Maar toch kunnen wij je een aantal tips geven om toch wat geld op je bruiloft te besparen.

geld_besparen_voor_je_huwelijksdag

Plan de trouwdag op een doordeweekse dag

Normaal gesproken wil iedereen op een vrijdag of zaterdag trouwen, maar daar is de prijs dan ook wel naar. De vrijdag wordt wel steeds populairder, wat alweer iets scheelt t.o.v. de zaterdag. Als je de trouwdag op een doordeweekse dag plant, dan zullen veel van jullie gasten vrij moeten vragen voor de bruiloft. Dus maak het dan ook snel bekend door middel van een Save The Date kaart. Dit kan uiteraard ook digitaal  in de vorm van een mooie e-mail. (dit bespaart ook weer geld) ;-) 

De bruidsmake-up zelf doen

Professionele make-upartiesten maken je natuurlijk prachtig op, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Als je er zeker van bent dat jij of eenfamilielid of vriendin jouw eigen bruidsmake-up kunt doen, dan is dit ook weer een manier om geld te besparen.

zelf_make-up_doen

Geen traditionele trouwkaart door de brievenbus

De traditionele trouwkaart is natuurlijk supermooi, maar kan ook best wel prijzig zijn. En als je veel gasten op je bruiloft uitnodigt, lopen de kosten ook behoorlijk op. Als een traditionele trouwkaart voor jullie niet echt belangrijk is, kun je er voor kiezen om digitale uitnodigingen te sturen. Er is van alles mogelijk, er zijn zelfs merken die een mooie animatie van je trouwkaart maken, dat de kaart uit een envelop komt bijvoorbeeld.

Geen luxe bruidstaart op jullie trouwdag

Een bruidstaart met een paar niveaus is niet echt jouw ding? Dan zou je kunnen kiezen voor een mooi aangeklede tafel met allemaal lekkere dingen. Je kunt dan voor een kleinere taart kiezen die nog steeds een eyecather is. Verder kun je allemaal kleine gebakjes en/of cupcakes op de tafel zetten, die jezelf maakt, of een familielid/vriend die dit leuk vind om te doen voor jullie. Hiermee besparen jullie dan ook weer een aardig bedrag.

Leuke adresjes

De Bruidssalon

De Bruidssalon

prachtige trouwschoenen van Elsa Coloured Shoes
Cotton Bird

Cotton Bird

een mooie bruiloft begint met een bijzondere trouwkaart!

Ook interessant

Een uniek trouwpak voor de mooiste dag

Een uniek trouwpak voor de mooiste dag

Met deze 3 make-up tips kun je als bruidsmeisje voor de dag komen

Met deze 3 make-up tips kun je als bruidsmeisje voor de dag komen

Veel gestelde vragen over Hoe bespaar je geld voor je bruiloft?

Niet alle gemeenten, trouwlocaties en trouwambtenaren staan klaar om op zon- en feestdagen beschikbaar te zijn. Maar als dat wel zo is dan zijn de zondag en de feestdagen met afstand het duurst. Ook de kosten voor trouwen op zaterdag lopen aardig in de papieren. De verschillen zijn vaak erg groot. Voor echt goedkoop trouwen heeft iedere gemeente doordeweeks altijd een vaste dag beschikbaar. Dit geeft echter wel veel beperkingen.
Om de kosten voor het trouwen te beperken zijn er veel mogelijkheden. Je kunt zelf de trouwkaart of uitnodiging maken, selectief de gasten uitnodigen, kies een eenvoudige trouw- en feestlocatie (in 1) en versier of decoreer deze zelf. En ook trouwen op een doordeweekse dag scheelt behoorlijk met het weekend, etc! Dus: wees creatief, maar zorg dat je jezelf nog wel herkent in het resultaat!Bezoek ook de website:

Trouwen in Drenthe

Volg ons op social media