Trouwen in het bos? Hier moet je aan denken

trouwen in het bos

Zijn jij en je partner verloofd en beide gek op natuur? Dan kan het een mogelijkheid zijn om te kiezen voor trouwen in de natuur. Of je nu graag wilt zoeken naar trouwlocaties in Groningen of een plek in de natuur in een andere provincie ook een optie vindt: je kunt alle kanten op qua leuke trouwlocaties. Wat veel voorkomt, is een bruiloft in het bos. Zo’n soort bruiloft kan ontzettend uniek zijn, waardoor jij en je partner een onvergetelijke dag kunnen beleven. Om dit te realiseren, is een goede voorbereiding wel van groot belang. Waar je allemaal aan moet denken als je kiest voor trouwen in het bos? Wij zetten hieronder een aantal dingen op een rij.

Check waar je mag trouwen

Ten eerste is het belangrijk dat je niet zomaar in ieder bos mag gaan trouwen. Hier zijn regels voor en het is goed om hiervan op de hoogte te zijn. Zoek dit dus goed uit van tevoren bij de gemeente, zodat je weet waar je aan toe bent. Hoewel het niet altijd mogelijk is om je handtekening te zetten in een bos als trouwlocatie, kun je vaak wel de ceremonie op deze plek laten verlopen. Maar het is in ieder geval altijd goed om te checken in hoeverre je het bos mag gebruiken als trouwlocatie. Er zijn wel een aantal officiële trouwlocaties in het bos die je kunt overwegen, dus ga goed op zoek naar wat hierin mogelijk is. 

Bruiloft in het bos

Denk na over de catering

Waar je over na moet denken als je wilt trouwen in het bos, is de catering. Bij een bruiloft kunnen hapjes en drankjes natuurlijk niet ontbreken, dus het is een belangrijk onderdeel om over na te denken. Het inschakelen van een cateringbedrijf is hiervoor een aanrader. Vergelijk verschillende cateringbedrijven en kijk naar wat zij jou kunnen bieden. Wat ook leuk kan zijn tijdens een bruiloft in een bos, is het plaatsen van wat foodtrucks. Dit geeft de bruiloft meteen meer sfeer en geeft de gasten de mogelijkheid om snel even wat lekkers te halen.

Een back-up plan voor slecht weer

Trouwen in het bos in Nederland geeft natuurlijk geen garantie op mooi weer. Het is ook mogelijk dat de regen met bakken naar beneden valt op jullie trouwdag. Dat is natuurlijk niet te hopen, maar je moet er wel op voorbereid zijn. Het is daarom goed om een back-up plan te hebben voor als het weer wel slecht wordt. Dit kun je doen door meerdere overkappingen te regelen. Hier kan bijvoorbeeld een bruiloftstent van een partyverhuurbedrijf geschikt voor zijn. Overkappingen zijn zowel bij mooi als slecht weer handig. Bij mooi weer creëert dit wat schaduwplekken en met slecht weer kan hier geschuild worden. Bij een back-up plan voor slecht weer kun je ook denken aan het huren van heaters of het meenemen van paraplu’s of plaids.

Huwelijk in het bos

De decoratie

Iets waar je ook over na moet denken als je in het bos gaat trouwen, is de decoratie. Met decoratie maak je de plek waar je gaat trouwen tenslotte gezelliger. Bij decoratie voor trouwen in het bos heb je eindeloos mogelijkheden. Van lantaarns en lampionnen tot bordjes en slingers: er is van alles mogelijk. Kijk dus eens naar hoe jij de plek sfeervol kunt maken. Houd er wel rekening mee dat je trouwt in de natuur en hier dus rekening mee moet houden. Zorg er wel voor dat alles na de bruiloft weer netjes kan worden opgeruimd.

Dit zijn slechts wat dingen waar je over na kunt denken bij een bruiloft in een bos, uiteraard valt er nog meer onder de voorbereiding. Zorg ervoor dat je over alle belangrijke punten hebt nagedacht bij deze alternatieve trouwlocaties in Groningen zodat het echt een sprookjesbruiloft kan worden. 

❤️ Bekijk ook de trouwpagina waarin je alles vindt over het trouwen in jouw gemeente >>

Leuke adresjes

Xsasa Bruidsmode

Xsasa Bruidsmode

Trouwjurken van diverse topmerken
Bruidsboetiek Twinkel

Bruidsboetiek Twinkel

bij jouw mooiste dag hoort de mooiste jurk
Atelier Van Hulsen

Atelier Van Hulsen

eigen ontwerp trouwringen
TrouWens Events

TrouWens Events

Micro weddingplanner en ceremoniemeester
Annemiek Drenth

Annemiek Drenth

mag ik jullie in het echt verbinden?
de Coendersborg - landgoed in de stad

de Coendersborg - landgoed in de stad

trouwlocatie met een prachtige tuin
Schatkamer Juweliers

Schatkamer Juweliers

Trouwringen van vooraanstaande merken
Emotion Events Groningen

Emotion Events Groningen

wij verzorgen catering tot in de puntjes...
Arn van Ess

Arn van Ess

trouwringen van de hoogste kwaliteit en de beste prijs
Absolut Fotografie

Absolut Fotografie

als fotograaf ben ik graag aanwezig op jullie trouwdag!
Andrea van Houten Fotografie

Andrea van Houten Fotografie

Ruime ervaring in bruidsfotografie
Brides by Fem

Brides by Fem

uitgebreide collectie trouwjurken

Ook interessant

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

Hoe bespaar je geld voor je bruiloft?

Hoe bespaar je geld voor je bruiloft?

Een uniek trouwpak voor de mooiste dag

Een uniek trouwpak voor de mooiste dag

Je eigen rode loper ontwerpen voor je trouwdag

Je eigen rode loper ontwerpen voor je trouwdag

Eerste hulp bij de zoektocht naar jullie trouwfotograaf

Eerste hulp bij de zoektocht naar jullie trouwfotograaf

Etiquetteregels

Etiquetteregels

Een photobooth op jullie bruiloft

Een photobooth op jullie bruiloft
Bezoek ook de website:

Trouwen in Drenthe

Volg ons op social media