Buiten trouwen in de provincie Groningen

Bijna iedereen die op zoek gaat naar een trouwlocatie in de provincie Groningen wil wel graag buiten kunnen trouwen. Uiteraard wel met een back-up om bij slecht weer een dak of doek boven het hoofd te hebben. Maar ook als de zon op de hoofden staat te branden om jullie mooiweerwens uit te laten komen, moet er ook weer iets geregeld worden om uit de zon te kunnen stappen... ! We zetten op deze pagina de mogelijkheden voor het buiten trouwen dan ook maar even op een rij voor jullie. 

buiten_trouwen_groningen

Alles op een rijtje voor buiten trouwen

Het buiten trouwen is een breed begrip. Want er zijn tegenwoordig echt heel veel trouwlocaties in alle soorten, maten en prijzen waar je zowel buiten als binnen kunt trouwen. Maar hoe en waar moet je beginnen om jullie droom van die buitenbruiloft om te zetten naar de werkelijkheid? Eerst maar eens een aantal zaken op een rijtje zetten:

  • Zorg voor een duidelijk budget voor de trouwdag of voor de huwelijksvoltrekking.
  • Wil je wel dicht bij huis trouwen of speelt de afstand naar de trouwlocatie geen rol?
  • Willen jullie trouwen en feesten op een specifieke locatie, zoals een landgoed of kasteel, op het strand, op een boot of juist gewoon lekker thuis trouwen in je eigen tuin?
  • Ben je bereid om zelf de catering te regelen of moet dat vanuit de locatie komen?
  • Ben je met jullie aantal gasten een grote of kleine trouwlocatie nodig?

Boerderij_Hermans_Dijkstra_trouwen_groningenFoto: Boerderij Hermans Dijkstra

Hoe, wat en waar?

Met de wijsheid die hierboven wordt genoemd kun je alvast de basis dingen op een rijtje zetten en andere onderdelen juist weer wegstrepen. Laat jullie budget het toe om te trouwen in een unieke trouwlocatie zoals een landgoed, kasteel, een mooie buitenlocatie of een partyschip e.d.? Als jullie dan een favoriete feest- en trouwlocatie in- of rond de provincie Groningen gekozen hebben, bekijk dan wel even of er i.v.m. de afstand van jullie woonplaats mogelijkheden op de locatie of in de omgeving zijn voor het overnachten van jullie gasten én uiteraard een bruidssuite voor jullie huwelijksnacht!

Trouwen op het strand

Als je in jouw dromen over de trouwdag altijd de zee al kon horen, dan ben je waarschijnlijk vaak met een glimlach wakker geworden omdat je in je dromen al was getrouwd op het strand. Om die droom naar werkelijkheid om te zetten moet je gewoon bij jouw favoriete trouwlocatie op het strand een afspraak maken om jullie wensen en budget voor de trouwdag te bespreken. Als jullie heel graag op het strand willen trouwen dan is het grote voordeel van een strandtent dat je naar binnen kunt uitwijken als het regent of te hard waait. Want als je gaat trouwen op het strand dan is het prima dat je ogen tranen, maar dan wel van de emotie en niet van het zand dat in jullie ogen waait.

trouwen_op_het_strand

Uitsluitend een buitenlocatie huren

Als je buiten het jawoord wilt geven, de bruidstaart aansnijden en het bruiloftsfeest wilt vieren en dan vooral op een terrein waar je zelf de volledige regie in handen hebt en alles dus zelf mag regelen, maak dan wel een strak draaiboek met daaraan gekoppeld het budget. Dat begint natuurlijk met een vergunning om daar te mogen trouwen en feesten. Ook moet je alles voor de trouwambtenaar regelen, zoals een kleedruimte, spreekstoel, geluid e.d. Tafels, stoelen, overkapping voor de gasten. Alles voor de band of DJ, etc. Hiervoor is het verstandig om een party verhuurbedrijf in te huren met professionele materialen. En voor de hapjes, diner e.d. een ervaren cateraar. Zo laat je niets aan het toeval over. Maar houd hierbij wel een oogje op het budget. Dit kan ook heel goed met kleinere trouwfeesten met een beperkt aantal gasten, ook wel een micro-wedding genoemd.

dj_buiten_bruiloft

En nu aan de slag...

Er zijn in ieder geval voldoende locaties en mogelijkheden voor een buitenbruiloft op maat. Maar eerst moet je nu dus alles even in kaart brengen. Wil je bij een officiële trouwlocatie trouwen op het buitenterrein? Of aan het strand, met de garantie dat je bij slecht weer naar binnen kunt vluchten in het strandpaviljoen? Of willen jullie graag de hele trouwdag zelf regelen op een eigen locatie of buitenterrein van familie of vrienden? Als de locatie waar jullie gaan trouwen maar eenmaal is gekozen dan regel je de toestemming voor specifiek jullie trouwlocatie voor 1 dag. En als dat is geregeld dan kun je volop aan de slag met het organiseren van jullie trouwdag. Succes! En verlies jullie budget niet uit het oog.😉

❤️Als je dit een interessant onderwerp vind dan moet je toch ook echt even kijken naar de pagina met Trouwlocaties in de provincie Groningen >>

Leuke adresjes

de Coendersborg - landgoed in de stad

de Coendersborg - landgoed in de stad

trouwlocatie met een prachtige tuin
Rietland

Rietland

Feest- en trouwlocatie in een uitgestrekte natuurgebied
Boerderij Hermans Dijkstra

Boerderij Hermans Dijkstra

Unieke trouwlocatie in Midwolda
Landgoed Fraeylemaborg

Landgoed Fraeylemaborg

Historische trouwlocatie
De Kruimel

De Kruimel

trouwen in het witte kerkje, het overdekte tuinterras of aan de bar
Hayema Heerd

Hayema Heerd

Van ceremonie, huwelijksfeest en huwelijksnacht
De Buitensociëteit

De Buitensociëteit

unieke trouwlocatie aan het water
Bloemstyliste Heleen

Bloemstyliste Heleen

laat mij jouw bruidsboeket en corsages verzorgen
Atelier Van Hulsen - Goudsmid

Atelier Van Hulsen - Goudsmid

Unieke sieraden naar eigen ontwerp

Ook interessant

Bruidsbeurzen

Je eigen rode loper ontwerpen voor je trouwdag

Je eigen rode loper ontwerpen voor je trouwdag

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

Bruiloft trends

Bruiloft trends

Een photobooth op jullie bruiloft

Een photobooth op jullie bruiloft

Hoe zijn de trouwringen ontstaan?

Hoe zijn de trouwringen ontstaan?

Eerste hulp bij de zoektocht naar jullie trouwfotograaf

Eerste hulp bij de zoektocht naar jullie trouwfotograaf

Dit zijn de taken voor jou als bruidegom

Dit zijn de taken voor jou als bruidegom
Bezoek ook de website:

Trouwen in Drenthe

Volg ons op social media