trouwen_in_Het_Hogeland

Trouwen in Het Hogeland

Als je gaat trouwen, meld je je plannen bij de gemeente. Met de gemeente maak je afspraken over het sluiten van het huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kun je afspraken maken over hoe de ceremonie eruit zal komen te zien. Op deze pagina lees je alle informatie om te kunnen trouwen in de gemeente Het Hogeland. 

Voorwaarden

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je bent niet met iemand anders getrouwd.
  • Je hebt niet met iemand anders een geregistreerd partnerschap.
  • Je bent niet te dicht verwant aan je partner. Dat betekent dat je partner bijvoorbeeld niet mag zijn: je vader, (klein)dochter, opa of (half)zus.
  • Je staat niet onder curatele. Als je onder curatele staat, heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter. 

Trouwlocaties

In de gemeente Het Hogeland kan er op een viertal 'vaste' locaties getrouwd worden. Je kunt voorafgaand vrijblijvend een kijkje nemen bij de locaties. 

  • Trouwzaal Winsum
  • Trouwzaal Bedum
  • Trouwzaal Leens
  • Trouwzaal Uithuizen

Trouwlocatie naar eigen keuze

Naast de vaste locaties kun je ook kiezen voor een 'eigen' locatie. Hieraan zijn bepaalde voorwaarden verbonden. De eigenaar van het pand moet schriftelijk toestemming verlenen en het pand moet over een gebruiksvergunning beschikken. Voor de juiste voorwaarden kun je het beste contact opnemen met de gemeente. Als aan alle voorwaarden is voldaan, wordt de locatie eenmalig aangewezen als 'huis der gemeente'.

• Rietland Zuidwolde

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar. Bij het melden kies je een trouwambtenaar van de gemeente. Je neemt zelf onctact op met de trouwambtenaar om te vragen of deze beschikbaar is. Wil je gratis trouwen? Dan wijst de gemeente een ambtenaar van de afdeling burgerzaken aan om jouw huwelijk te voltrekken. 

Kosten huwelijk

Aan het doen van een melding zijn geen kosten verbonden. Aan de huwelijksvoltrekking wel. Je betaalt het tarief dat geldt voor het jaar waarin je trouwt. Wanneer de plechtigheid volgend jaar plaatsvindt, kunnen de kosten dus afwijken van de kosten die vermeld staan op de website van de gemeente. Het is ook mogelijk om gratis te trouwen. Een gratis huwelijk is mogelijk op maandagochtend om 09.30, 10.00 of 10.30 uur in het gemeentehuis in Winsum. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Het Hogeland

Tel: 088-3458888
WhatsApp: 0611450530
Website: www.hethogeland.nl
E-mail: gemeente@hethogeland.nl

Ook interessant


Styled Shoot van een vintage spring wedding

Styled Shoot van een vintage spring wedding

Je eigen rode loper ontwerpen voor je trouwdag

Je eigen rode loper ontwerpen voor je trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Drenthe

Volg ons op social media