Er zit een vlek in mijn trouwjurk! Wat nu?

Je zegt het wel tienduizend keer: mijn (trouw)jurk mag echt niet vies worden! Je bewaart de jurk netjes in de bewaartas, legt een kleedje onder de jurk, en tóch is er een vlek op gekomen. Dat kan voor flinke paniek zorgen: zo'n dure trouwjurk met vlekken, dat is toch een drama?

Zijn vlekjes echt een probleem?

Vlekken op een trouwjurk zijn eigenlijk geen groot probleem. Ook boetieks vertellen aan bruiden dat je er niet te druk om moeten maken. Een vlekje laat juist zien dat je een relaxte en zorgeloze dag hebt. De hele dag omkijken naar of de jurk wel netjes blijft, geeft alleen maar stress. Je kunt dan niet genieten van de dag zelf.
Je kunt het best een pakje ‘snoetenpoetsers’ meenemen. Komt er dan een vlekje op je jurk, dan kun je deze er zo weer afvegen. Er is zeker geen man overboord. Pas wel op met ludieke acties als bellenblazen en rode rozenblaadjes: de vlekken daarvan zijn wat lastiger te verwijderen.

vlek-in-trouwjurk

Hoe kun je vlekken uit je trouwjurk verwijderen?

Veel professionals krijgen de vraag hoe zij bruidsjurken weer schoonmaken. Een paar van die professionals doen hun tips uit de doeken. Je zou het niet verwachten, maar de oplossing is vaak een simpel sopje en boenen. De jurk is dan uiteraard nat, maar kan weer worden gedroogd door voorzichtig te föhnen. Dat werkt alleen bij minder hardnekkige vlekken. Zijn de vlekken wat groter, dan kun je ook aan de slag gaan met ossengal. Komt er stuifmeel op je jurk, ga dan niet kloppen, maar blaas het er voorzichtig af. Vaak is dat al de complete oplossing.

Washandje mee

De kleinste vlekjes kun je weghalen met een washandje met lauw water. Gebruik zeep uit een pompflesje. Dep voorzichtig en de vlek zal al snel verleden tijd zijn. Make-up en straatvuilvlekjes kunnen het best worden behandeld met billendoekjes. Daar zit lanoline in, die de vlekken direct laten verdwijnen. Deze tip werkt ook voor communiejurken.

communiejurk

Blijf vooral genieten

Bloedvlekjes in je jurk? Die kun je eruit halen met een beetje spuug op een propje watten. Eigenlijk is het drama dus veel minder groot dan je zelf denkt. Er zijn allerlei handige manieren om de vlek eruit te krijgen. En als je dan toch de vlek er niet meer uit kan krijgen, maak je dan niet al te druk. Geniet liever van de mooiste dag van je leven. Ook al zit er een klein plekje op.

Over vlekken in je trouwkleding gesproken...

Nu je deze info over vlekken in de trouwkleding hebt gelezen hebben we nog wel een pagina voor je waar jouw trouwjurk of trouwpak ook nog wel vlekken kan oplopen. Beter om op deze locaties toch maar iets andere trouwkleding uit te kiezen... Kijk op de pagina Trouwen in het bos >> 

Leuke adresjes

Trouwjurk Budget Store

Trouwjurk Budget Store

Nieuwe en trendy bruidsmode
Xsasa Bruidsmode

Xsasa Bruidsmode

Trouwjurken van diverse topmerken
Wedding Designs

Wedding Designs

exclusieve trouwkaarten en drukwerk voor jullie bruiloft
Bruidsmode Charina

Bruidsmode Charina

jouw bruidsmode speciaalzaak
Absolut Fotografie

Absolut Fotografie

als fotograaf ben ik graag aanwezig op jullie trouwdag!
TrouWens Events

TrouWens Events

Micro weddingplanner en ceremoniemeester

Ook interessant

Een photobooth op jullie bruiloft

Een photobooth op jullie bruiloft

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

Trouwen in het bos - hier moet je aan denken

Trouwen in het bos - hier moet je aan denken

Etiquetteregels

Etiquetteregels

Veel gestelde vragen over Er zit een vlek in mijn trouwjurk! Wat nu?

Lichte vlekjes verwijder je eenvoudig met bijvoorbeeld met "snoetenpoetser" doekjes. Gewoon een sopje en dan even met een doekje boenen werkt ook altijd. Daarna wel even droog föhnen. Hardnekkige vlekken in de trouwkleding ga je te lijf met ossengalzeep. Dat doet echt wonderen.
Even vooraf: Maak je niet te druk over een vlekje in de trouwjurk of het trouwpak. Maar let wel goed op bellenblazers. Dat spul moet niet op je trouwkleding komen. En dat geldt ook voor rode rozenblaadjes. Leuk om te laten strooien, maar een crime voor de trouwjurk of het trouwpak. En natuurlijk helemaal oppassen voor de kleding van de bruidskinderen die de rozenblaadjes strooien.
Om vlekken in de trouwjurk te bestrijden is het verstandig om een bakje "vochtige doekjes" mee te nemen. Ook een washandje om vlekken weg te boenen moet in je noodpakket te zitten. En ook mag een bruidspaar niet van huis zonder ossengalzeep! En natuurlijk een föhn om de kleding droog te föhnen.Bezoek ook de website:

Trouwen in Drenthe

Volg ons op social media