Trouwringen: de materialen, mogelijkheden en trends

Trouwringen-mogelijkheden-en-trends

Nu je volop bezig bent met de voorbereiding op het trouwen, zullen de trouwringen binnenkort ook al wel in beeld komen op jullie to-do lijstje. Je hebt je vast al wel een beetje verdiept in welke trouwringen jij mooi vindt. In ieder geval zijn er naast de bekende trouwringen en materialen ook nog een aantal prachtige trends in trouwringen. Misschien dat deze trends je helpen de perfecte trouwringen te vinden. We hebben hier de verschillende mogelijkheden en trends voor je op een rijtje gezet.

De trouwringen trends van dit moment

In de wereld van het trouwen staat de tijd niet stil, en dus ook niet op het gebied van de trouwringen. Vanaf de geschiedenis van de trouwringen tot alle huidige bruiloft  trends in de provincie Groningen zijn er al veel ontwikkelingen geweest. Wij willen je daarom kennis laten maken met een aantal trouwringentrends. Je moet zelf maar zien wat je wel of niet bij jullie vindt passen, maar het bekijken van deze trends kan je misschien wel een handje helpen en nieuwe inspiratie geven bij jullie zoektocht naar de trouwringen.

Trouwringen van Carbon

Van carbon zul je vast al wel eens gehoord hebben, maar hierbij denk je nou niet direct aan trouwringen. Toch is het prima materiaal voor een trouwring. Een positieve eigenschap van carbon is dat dit niet oxideert onder invloed van water en zuurstof. Hierdoor is carbon ongevoelig voor verkleuring en blijft een trouwring van carbon altijd mooi. En ook als je een huidallergie hebt, dan is een trouwring van carbon een aanrader voor jou. Carbon is namelijk huidvriendelijk. De kleur is donkergrijs tot zwart waardoor een trouwring van carbon  ook nog eens een stoere uitstraling heeft.

carbon
Foto: Rozenhof Trouwringen

Combi van carbon met titanium

Als jij een beetje stoer en opvallend type bent, dan is de carbon ring de perfecte trouwring voor jou. Meestal worden ringen van carbon gecombineerd met titanium of staal. Zo geef je een uniek tintje aan de ring. Natuurlijk is het mooi om trends te volgen, maar uiteindelijk moet je wel je eigen smaak volgen. Het is de bedoeling dat jullie de trouwringen voor de rest van je leven elke dag gaat dragen.

Roos geslepen trouwringen

Een traktatie voor het oog: de roos geslepen diamanten trouwringen. Dit mede dankzij de platte bodem en koepelvormige bovenkant die lijkt op een rozenkop. Deze vorm werd in de 16e eeuw al uitgevonden en het mooie van deze trend is dat door de platte onderkant, de steen nog groter lijkt dan het werkelijke karaat-gewicht. Deze trend heeft iets romantisch en antieks. Iets wat zeer populair is, mede door de vintage en retro bruiloften van de afgelopen tijd.

Ringen met een smaragd

Een trouwring met een smaragdsteen is een trend van dit moment! De Smaragd steen is groen en laat dat nu net de kleur van duurzaamheid zijn. Iets wat vandaag de dag steeds vaker terugkomt. Smaragd is vrij doorzichtig en heldergroen van kleur. De glans die smaragd afgeeft laat het op glas lijken. De Smaragd steen is een zachtere steen dan de diamant.

trouwring_met_groene_steen_smaragd_goudFoto: Rozenhof Trouwringen

Open trouwring: niet-traditioneel, maar ongelooflijk chique

Bij een bruiloft in stijl hoort natuurlijk een chique trouwring. Vier de liefde bijzonder met deze unieke trend! De open trouwring met een serieus romantische symboliek. Kies je voor een diamant of meerdere diamantjes aan twee kanten? Dit wordt ook wel Toi et Moi ringen genoemd, wat jij en ik betekent in het Frans. Een prachtig symbool van twee zielen die één worden. Enorm veel bling bling, maar dit zal een van de favoriete trends worden!

Vierkante trouwringen

Say what?! Ja echt! Vierkante trouwringen kennen we in deze aantallen nog niet zo lang, maar ze bestaan. We horen van onze goudsmeden die veel trouwringen maken dat vierkante trouwringen steeds vaker worden gemaakt en verkocht.. De trouwring is vierkant van buiten, maar van binnen is de ring rond afgewerkt. Je zult het verschil amper merken en de ring zal niet snel draaien. Qua pasvorm zit er wel iets verschil in vergeleken met de bekende 'ronde ring'.

Voor welke stijl kies jij?

Als het bij jouw persoonlijk of bij jouw smaak past... durf uniek te zijnmet  de bovengenoemde verschillende soorten en materialen voor de trouwringen. Van oudsher waren trouwringen altijd maar glad, maar grove of oneffen trouwringen worden steeds meer gekozen. En dan niet alleen bij de goudsmid "uit eigen keuken", maar ook bij de bekende trendy merken trouwringen. Wanneer je dus voor unieke trouwringen kiest, zul je niet snel iemand tegenkomen met precies dezelfde trouwringen. Zeker niet als ze handgemaakt zijn door de goudsmid!

❤️💍 Bekijk ook de pagina Het ontstaan van de trouwringen >>

 

Leuke adresjes

Rings of Love

Rings of Love

Trouwringen passen bij jullie thuis
Schatkamer Juweliers

Schatkamer Juweliers

Trouwringen van vooraanstaande merken
SchitterendeRingen.nl

SchitterendeRingen.nl

webshop & showroom
Juwelier Repko

Juwelier Repko

De trouwring specialist van Groningen
Atelier Van Hulsen

Atelier Van Hulsen

eigen ontwerp trouwringen
BijzondereTrouwringen.nl

BijzondereTrouwringen.nl

trouwringen voor altijd
Juwelier Keen

Juwelier Keen

ruime keuze trouwringen
De Goudspecialist

De Goudspecialist

trouwringen van zeer hoogwaardige kwaliteit

Ook interessant

Eerste hulp bij de zoektocht naar jullie trouwfotograaf

Eerste hulp bij de zoektocht naar jullie trouwfotograaf

Hoe zijn de trouwringen ontstaan?

Hoe zijn de trouwringen ontstaan?

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft

Een photobooth op jullie bruiloft

Een photobooth op jullie bruiloft

Etiquetteregels

Etiquetteregels

Veel gestelde vragen over Trouwringen: de materialen, trends en mogelijkheden

De levertijd van de trouwringen kan erg variéren. Gaat het om standaard trouwringen die de juwelier bij het trouwringenmerk kan inkopen dan kunnen deze binnen enkele weken binnen zijn. En daarna mss nog even iets op maat maken. Voor trouwringen gemaakt de goudsmid mag je minstens wel 3 maanden uittrekken. Mocht je die tijd niet heben, dan kun je vast wel iets regelen met de goudsmid.

Het gemiddelde bedrag dat wordt uitgegeven aan een set trouwringen ligt tussen de € 1200,- en € 1500,-. De kosten voor de trouwringen liggen echter wel ver uit elkaar. Trouwringen kosten vanaf ongeveer € 400,- tot € 3000+ per set trouwringen. Het budget dat bij trouwen beschikbaar is is nu eenmaal heel breed.

De trouwringen die ontworpen en gemaakt worden door een goudsmid of een edelsmid hoeven niet persé duurder te zijn dan die van de juwelier. De goudsmid en edelsmid kunnen mooie basic trouwringen maken voor een lage prijs en de juwelier heeft ook wel dure en exclusieve trouwringen in het assortiment. Dat verschilt ook bij de diverse merken trouwringen.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Drenthe

Volg ons op social media